Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Slovensko

SaS: Podporíme úradnícku vládu, Heger zneužil verejnoprávnu televíziu

Na archívnej snímke Branislav Gröhling (SaS). Foto: TASR - Martin Baumann

SaS považuje za kľúčové, aby prezidentka zaujala k aktuálnej politickej situácii jasnú pozíciu.

Bratislava 5. mája (TASR) - Opozičná SaS podporí úradnícku vládu, pokiaľ sa ju prezidentka Zuzana Čaputová rozhodne vymenovať. Strana tvrdí, že dočasne poverený premiér Eduard Heger zneužil počas štvrtkového (4. 5.) vystúpenia verejnoprávnu televíziu, pretože v nej vystupoval ako šéf politickej strany.

"Namiesto toho, aby Eduard Heger s pokorou priznal zlyhania vlastných ministrov, zneužil priestor vo verejnoprávnej televízii na politický boj a útoky voči politickým súperom," uviedol podpredseda SaS a poslanec parlamentu Branislav Gröhling.

Mimoriadne vystúpenia ústavných činiteľov v RTVS sa podľa SaS v poslednom období využívali najmä v súvislosti s vojnou na Ukrajine či pandémiou nového koronavírusu. "Teraz však Eduard Heger v RTVS nevystúpil ako predseda vlády SR, ale ako šéf politickej strany, ktorý útočil na politických súperov. Hovoriť o rizikách spojených s úradníckou vládou je strašenie a snaha udržať sa vo funkciách," dodal Gröhling.

SaS považuje za kľúčové, aby prezidentka zaujala k aktuálnej politickej situácii jasnú pozíciu.

Heger v mimoriadnom príhovore oznámil, že si nevie predstaviť úradnícku vládu. Chce podľa vlastných slov priviesť krajinu k predčasným voľbám ako premiér.