Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

SaS potešili predbežné výsledky aj neúspech SNS

Foto: TASR/Martin Baumann

Výsledky predbežného výskumu agentúry Focus pre Rozhlas a televíziu Slovenska (RTVS), ktoré napočítali SaS 7,1-percentnú podporu, považuje šéf liberálov Richard Sulík za úspech. "Po dvadsiatich rokoch je SaS prvou stranou, ktorá vznikla na zelenej lúke a ktorá potvrdila, že nie je iba na jedno volebné obdobie," vyzdvihol komentujúc predbežné čísla. Hostia a ...

Bratislava 10. marca (TASR) - Výsledky predbežného výskumu agentúry Focus pre Rozhlas a televíziu Slovenska (RTVS), ktoré napočítali SaS 7,1-percentnú podporu, považuje šéf liberálov Richard Sulík za úspech. "Po dvadsiatich rokoch je SaS prvou stranou, ktorá vznikla na zelenej lúke a ktorá potvrdila, že nie je iba na jedno volebné obdobie," vyzdvihol komentujúc predbežné čísla. Hostia a kandidáti prítomní v centrále privítali prvotný výsledok potleskom, rovnako ako aj výsledky, ktoré nechali SNS a hnutie 99 percent - občiansky hlas za bránami parlamentu.

Výsledok nad sedem percent podľa Sulíka potvrdil, že na Slovensku je záujem o pravicovú liberálnu stranu. Významný pokles oproti výsledkom v roku 2010 je podľa šéfa liberálov výsledkom kampane, ktorá sa viedla proti SaS. "Treba si uvedomiť, že aj v tých 12 percentách (z roku 2010) Igor Matovič už mal nejaké svoje možnože dva percentuálne body a on má už dnes vlastnú stranu," dodal.

Tu bude player


Úspech OBYČAJNÝCH ĽUDÍ a nezávislých osobností, ktorí by podľa Focusu obsadili v poradí tretiu priečku, je podľa neho využitie efektu novej strany. "Je obrovský rozdiel získať ako nová strana nejaké hlasy, kde vzbudíte veľké nádeje, kde veľa ľudí skrátka chce niečo nové, nejakí ľudia zrejme budú časom aj sklamaní, alebo potvrdiť to, že do parlamentu patríte," komentoval.

Sulík pritom nechcel špekulovať, ako by sa mala riešiť situácia v prípade, ak by sa potvrdilo rozdelenie mandátov presne napoly medzi Smer-SD a stredopravé strany.