Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

SaS: Prezidentskí kandidáti by mali realisticky posúdiť svoje šance

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

SaS je presvedčená, že Robert Mistrík je najlepšou voľbou pre občanov na Slovensku v budúcoročných prezidentských voľbách.

Bratislava 13. decembra (TASR) - Opozičná SaS apeluje na prezidentských kandidátov, aby realisticky posúdili svoje šance vo voľbách. Podľa liberálov sa rodí nádej na zvolenie človeka so silným a inšpiratívnym životným príbehom, len nesmie dôjsť k štiepeniu hlasov. SaS tak reaguje na aktuálny prieskum preferencií prezidentských kandidátov agentúry AKO.

SaS je presvedčená, že Robert Mistrík je najlepšou voľbou pre občanov na Slovensku v budúcoročných prezidentských voľbách. Podľa vedenia strany však treba jasne vidieť, že sily sú pri niekoľkých kandidátoch, ktorí ohlásili svoj úmysel kandidovať, relatívne vyrovnané. "V budúcoročných prezidentských voľbách hrozí, že sa hlasy občanov, ktorí stoja o slušné Slovensko, roztrieštia a úžitok z toho budú mať kandidáti, ktorí záujem o slušné Slovensko len predstierajú. Pomaly sa blíži čas, keď sa každý kandidát, ktorí to myslí s touto krajinou dobre, bude musieť rozhodnúť, či zo zápasu o prezidentský úrad odstúpi v prospech silnejšieho kandidáta s rovnakým mravným étosom," tvrdia liberáli.

Apelujú preto na všetkých kandidátov, ktorí idú do volieb s poctivými úmyslami, aby v rozumnej chvíli realisticky posúdili svoje šance na zvolenie a nijako sa nepodieľali na tom, že sa hlasy roztrieštia. "Nedopustíme, aby výsledkom prezidentských volieb bolo posilnenie skorumpovaného politického režimu, ktorý tu dnes vládne. Sme presvedčení, že ľudia, ako Robert Mistrík, Milan Krajniak, Zuzana Čaputová a František Mikloško majú charakter, a náš apel pochopia správne. Áno, iba v jednote je sila," dodali predstavitelia SaS.