Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

SaS sa ohradila voči tvrdeniam, že podporuje odchod Slovenska z EÚ

Predseda SaS Richard Sulík Foto: TASR/Andrej Galica

Portál Pluska.sk uviedol, že ruské noviny Izvestija informujú o možnom vystúpení Slovenska z Európskej únie. Noviny tiež naznačujú, že odchod Slovenska z EÚ podporuje aj SaS.

Bratislava 19. februára (TASR) - Opozičná strana Sloboda a Solidarita (SaS) sa ohradzuje voči lžiam, ktoré šíria niektoré ruské médiá. Tie podľa medializovaných informácií tvrdia, že SaS podporuje vystúpenie Slovenska z Európskej únie.

"Strana Sloboda a Solidarita nikdy nebola a nie je za vystúpenie Slovenska z Európskej únie a predseda Richard Sulík sa osobne niekoľkokrát vyjadril proti takémuto kroku," uviedli liberáli. Európska únia je podľa nich pre občanov životný priestor na národnú emancipáciu, ekonomický rozmach a ochranu ľudských práv, ktoré boli počas existencie takzvaného východného bloku pod vedením Sovietskeho zväzu brutálne pošliapavané.

Kritika predstaviteľov strany SaS k nadmernej európskej byrokracii, regulácii, centralizácii a zároveň slabej akcieschopnosti únie v bezpečnostných otázkach nemá podľa nich nič spoločné so slovenskými extrémistickými silami, ktoré volajú po vystúpení Slovenska z EÚ. "Tieto snahy hodnotíme ako nebezpečné populistické avantúry, ktorých dôsledkom by bolo zásadné poškodenie záujmov občanov Slovenskej republiky, ako aj slovenskej štátnosti, vyvíjajúcej sa v demokratickom rámci," dodala SaS.

Portál Pluska.sk uviedol, že ruské noviny Izvestija informujú o možnom vystúpení Slovenska z Európskej únie. Odvolávajú sa pritom na petíciu za vyhlásenie referenda, ktorú organizuje ĽSNS Mariana Kotlebu. Noviny tiež naznačujú, že odchod Slovenska z EÚ podporuje aj SaS.