Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

SaS: Bez učiteľov vzdelávanie na Slovensku nezlepšíme

Predseda strany Sloboda a Solidarity (SaS) Richard Sulík, archívne foto Foto: TASR

Strana Sloboda a Solidarita plne podporuje učiteľov a pracovníkov v školstve v snahe o zlepšenie ich finančného ohodnotenia a spoločenského postavenia.

Bratislava 19. novembra (TASR) - Bez učiteľov vzdelávanie na Slovensku nezlepšíme. Strana Sloboda a Solidarita (SaS) plne podporuje učiteľov a pracovníkov v školstve v snahe o zlepšenie ich finančného ohodnotenia a spoločenského postavenia. TASR informovala hovorkyňa strany Katarína Svrčeková.

„Ak chceme obstáť v konkurencii s ostatnými vyspelými krajinami sveta a ak chceme, aby z našich detí vyrástli samostatní, vyrovnaní, šťastní a úspešní ľudia, musíme učiteľom vrátiť ich vážený status a spolu s nimi zo škôl urobiť miesta, kam sa deti a študenti tešia,“ povedal pri príležitosti dnešného Dňa zdravia - Učiteľskej kvapky krvi poslanec NR SR za SaS Martin Poliačik.

SaS vo svojom programe presadzuje odbremenenie učiteľov od zbytočnej byrokracie, väčšiu podporu pri príprave materiálov a voľbe metód učenia, viac slobody pri napĺňaní vyučovania konkrétnym obsahom a presadenie kvality ako dôležitého kritéria pri odmeňovaní.