Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

SaS: Slovensko sa vracia na pomyselný začiatok Nežnej revolúcie

Na archívnej snímke zľava predseda strany Sloboda a Solidarita (SaS) Richard Sulík, predsedkyňa poslaneckého klubu Natália Blahová a generálny manažér Michal Foltin počas tlačovej konferencie po 11. kongrese strany Sloboda a Solidarita (SaS). Foto: TASR - Erika Ďurčová

Lídri SaS vyhlasujú, že ich strana je súčasťou tohto zápasu, nesie pochodeň slobody aj tými najtmavšími dňami našej politickej reality.

Bratislava 17. novembra (TASR) - Ani 29 rokov života v demokracii, a z toho väčšinu v samostatnom štáte, nie je dnes pre mnohých vládnych činovníkov dosť dlhý čas na to, aby chápali, čo je politická kultúra a správali sa podľa nej. Uviedli to čelní predstavitelia opozičnej SaS pri príležitosti štátneho sviatku Deň boja za slobodu a demokraciu.

"Počas 29 rokov sa Slovensko vďaka politikom ako Robert Fico (Smer-SD), Andrej Danko (SNS) a Vladimír Mečiar neustále vracia na pomyselný začiatok Nežnej revolúcie, bojuje o svoj demokratický charakter, ľudské a občianske práva a hľadá si svoje miesto v Európe. Je to opakujúci sa a vyčerpávajúci zápas, ale tí, ktorí chcú mať zo Slovenska demokratickú krajinu s dobrou perspektívou do budúcnosti, nemôžu tento zápas vzdať," tvrdia liberáli a dodávajú, že tento zápas nemožno ani prehrať.

Lídri SaS vyhlasujú, že ich strana je súčasťou tohto zápasu, nesie pochodeň slobody aj tými najtmavšími dňami našej politickej reality. "Stále máme vo svojej pamäti odkaz 17. novembra 1989, keď ľudia spojení na námestiach myšlienkou slobody a demokracie pocítili svoju silu a slabosť totality. Presne to isté sa deje aj dnes, keď občania znovu zdvíhajú hlavy," tvrdia. SaS preto deklaruje, že urobí všetko pre to, aby rovnako ako pred 29 rokmi tento stret s chamtivosťou, lžou a nenávisťou skončil porážkou zla.