Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

SaS: Polícia a prokuratúra by sa nemala vťahovať do predvolebného boja

Predseda strany Sloboda a Solidarity (SaS) Richard Sulík Foto: TASR/Branislav Račko

Strana Richarda Sulíka pochybuje o tom, či anonymné podanie dalo relevantné dôvody na raziu vo vydavateľstve regionPRESS.

Bratislava 18. augusta (TASR) - Strana SaS vyzýva policajtov a prokurátorov, aby sa nenechali zaťahovať do predvolebného politického boja medzi vládnou stranou Smer-SD a jej oponentmi. Reaguje tým na minulotýždňovú policajnú raziu v centrále rodinnej firmy lídra OĽaNO Igora Matoviča regionPRESS. Zároveň žiada policajných šéfov a ministra vnútra Roberta Kaliňáka (Smer-SD), aby verejnosti o prípade poskytli nevyhnutné informácie.

Strana Richarda Sulíka pochybuje o tom, či anonymné podanie dalo relevantné dôvody na policajnú akciu. "Strana SaS uznáva, že orgány činné v trestnom konaní sú povinné zaoberať sa aj anonymnými podaniami, ale nie každé anonymné podanie je legitímnym zdrojom na uskutočnenie razie, na zasahovanie do súkromného vlastníctva a súkromia osôb," zdôrazňuje šéf SaS Richard Sulík a jeho podpredsedovia Ľubomír Galko, Jana Kiššová a Jozef Mihál.

Ak sa nepotvrdia podozrenia z krátenia dane v spravodlivom trestnom procese, považuje SaS situáciu okolo vydavateľstva regionPRESS za "ďalšie zneužitie polície v politickom zápase, za poľutovaniahodný pokus o kompromitáciu opozičného politika, za zastrašovanie všetkých, ktorí aktívne oponujú vláde Roberta Fica".

"Ministerstvo vnútra sa do práce policajtov a vyšetrovateľov a ani vyšetrovania nemieša. Vyšetrovateľ je procesne nezávislý a spolupracuje s dozorovým prokurátorom, ktorý je pánom trestného konania," reagoval na vyjadrenia strany riaditeľ tlačového odboru Kancelárie ministra vnútra Ivan Netík.