Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

SaS: Námestia ukázali, že spravodlivý štát je možný len bez vlády Fica

V desiatkach slovenských miest, ale i svetových metropol sa v piatok 9. marca 2018 konajú zhromaždenia s názvom Postavme sa za slušné Slovensko. Organizátori požadujú dôkladné a nezávislé vyšetrenie vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej za spoluúčasti medzinárodných vyšetrovateľov, novú dôveryhodnú vládu, ktorej súčasťou nebudú ľudia, u ktorých existujú podozrenia z korupcie a prepojenia na organizovaný zločin. Na snímke zhromaždenie s názvom Postavme sa za slušné Slovensko na Námestí SNP v Bratislave 9. marca 2018. Foto: TASR - Marko Erd

Liberáli naznačujú, že nastala doba, keď sa pod požiadavkou uskutočnenia predčasných parlamentných volieb zjednocuje celá spoločnosť.

Bratislava 10. marca (TASR) – Zhromaždenia, ktoré sa konali v piatok (9.3.) naprieč celým Slovenskom, ale i vo svete, označila strana SaS za občiansku vzburu proti arogancii moci a neprávosti. Uvádza to predseda SaS Richard Sulík s členmi strany Ľubomírom Galkom, Janou Kiššovou a Luciou Ďuriš Nicholsonovou vo svojom stanovisku.

"Nepotvrdilo sa kuvikanie Roberta Fica (Smer-SD) o útokoch na verejné budovy. Na protestoch sa zúčastnili občania všetkých vekových kategórií, i tí, ktorí sa narodili po roku 1989. Všetkým patrí vďaka za odvahu vyjadriť svoj postoj," uvádza sa v stanovisku.


Ľudia chcú podľa liberálov dve veci. "Spravodlivý štát a vládu, ktorá bude spravodlivosť v štáte pestovať, nie ju ničiť. V piatok na slovenských námestiach bolo všetkým jasné, že spravodlivý štát je možný len bez vlády Roberta Fica," tvrdí SaS. Podľa nich existuje len jediná cesta, a tou sú predčasné parlamentné voľby, z ktorých vyjde demokratická vláda.

Liberáli naznačujú, že nastala doba, keď sa pod požiadavkou uskutočnenia predčasných parlamentných volieb zjednocuje celá spoločnosť. "Občania týmto vysielajú vláde Roberta Fica a poslancom vládnej koalície silný a jasný odkaz: Podporte pád tejto vlády a hlasujte za predčasné voľby. Slovensko je stále demokratickou krajinou a sme presvedčení, že ňou aj zostane," píše sa vo vyhlásení.