Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Šaty z Prázdneho obchodu pomôžu ľuďom v núdzi a deťom v domovoch

Továreň na Vianoce niekoľkodňové podujatie v košickom Kulturparku končilo túto sobotu. Počas celého dňa si deti v tvorivých dielňach mohli zhotoviť rôzne ozdobné darčekové predmety k Vianociam. Podujatie tiež spestrili aj viaceré podujatia, napr. divadelné predstavenie, tanečný workshop. Na snímke prác detí - maľované papierové darčekové tašky. Foto: TASR/Milan Kapusta

Viac ako 10,5 tony kvalitných šiat a doplnkov si medzi sebou rozdelia ľudia v núdzi a deti z domovov. Svetre, tričká, džínsy, blúzky či sukne od darcov vyzbieral Prázdny obchod v Košiciach.

Košice 21. decembra (TASR) - Viac ako 10,5 tony kvalitných šiat a doplnkov si medzi sebou rozdelia ľudia v núdzi a deti z domovov. Svetre, tričká, džínsy, blúzky či sukne od darcov vyzbieral Prázdny obchod v Košiciach.

Ľudia na východe Slovenska prekvapili organizátorov akcie svojou štedrosťou. Prekonali dokonca o niekoľko ton darcov zo 7-miliónového Sao Paula. Ako informoval Pavol Remiaš z agentúry Artinfo, v brazílskom meste, kde projekt Prázdneho domu vznikol, vyzbierali 3,5 tony šatstva.

Do Prázdneho obchodu, ktorý zriadili v priestoroch košického obchodného centra Aupark, priniesli kúsky svojho šatníka aj známe osobnosti - členovia skupiny No Name a košickí hokejisti.

Šatstvo zhromaždené počas dvoch novembrových týždňov si nájdu pod vianočným stromčekom napríklad deti z detských domovov Lienka vo Veľkých Kapušanoch, Klementa Hofbauera v Podolínci i Sv. Mikolaja v Medzilaborciach. "Dôstojne sa ale oblečú aj dospelí prostredníctvom košickej Arcidiecéznej charity alebo združenia Človek človeku z Prešova," vysvetlil Remiaš.

Darované oblečenie triedilo na dennej báze takmer mesiac 20 brigádnikov a dobrovoľníkov. "Z viac ako 10,5 tony šatstva prevládalo dámske oblečenie, dámy darovali aj niekoľko krásnych večerných šiat. Pre veľký úspech akciu určite zopakujeme aj na budúci rok, aj keď zbierať budeme možno niečo iné ako šatstvo," uviedol riaditeľ zmieneného obchodného centra Marcel Boroš.