Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Slovensko

Červený kríž: Svetový deň prvej pomoci sa zameriava na mládež

Ilustračné foto. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Prax podľa SČK ukazuje, že deti sú schopné už v útlom veku pochopiť a naučiť sa základné zručnosti na záchranu ľudského života.

Bratislava 11. septembra (TASR) - Svetový deň prvej pomoci si verejnosť pripomína druhú septembrovú sobotu. Tentoraz je jeho téma zameraná na deti a mládež. TASR o tom informovala Silvia Kostelná zo Slovenského Červeného kríža (SČK). Tento rok sa nesie v hesle "Buď hrdinom v prvej pomoci vo svojej škole či komunite".

Prax podľa SČK ukazuje, že deti sú schopné už v útlom veku pochopiť a naučiť sa základné zručnosti na záchranu ľudského života. "Deti veľmi radi zdieľajú a ukazujú svojmu okoliu, čo nové sa naučili. Úplne prirodzene a nenútene tak môžu pre problematiku prvej pomoci zapáliť nielen svojich rovesníkov, ale aj súrodencov a rodičov," priblížila generálna sekretárka SČK Zuzana Rosiarová Kesegová.

SČK dlhodobo približuje prvú pomoc deťom v materských školách a žiakom i študentom základných a stredných škôl. Podľa Rosiarovej Kesegovej sa usilujú o to, aby sa deti v školách pravidelne venovali problematike prvej pomoci a získavali potrebné zručnosti.

Kurzy prvej pomoci organizované Slovenským Červeným krížom môžu záujemcovia absolvovať kdekoľvek na Slovensku. Viac informácií o tejto aktivite je dostupných na stránke redcross.sk.

Svetový deň prvej pomoci podporuje aj Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR.