Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Slovensko

SDKÚ-DS: Novým šéfom kultúrnej sekcie sa stal Ján Greššo

V roku 1952 sa narodil herec JÁN GREŠŠO, riaditeľ Divadla Andreja Bagara v Nitre. Foto: TASR/Michal Svítok

Desiatu odbornú sekciu pre lepší život strednej vrstvy - Sekciu kultúry, vytvorilo Prezídium SDKÚ-DS na svojom stredajšom (28.1.) večernom rokovaní.

Bratislava 29. januára (TASR) - Desiatu odbornú sekciu pre lepší život strednej vrstvy - Sekciu kultúry, vytvorilo Prezídium SDKÚ-DS na svojom stredajšom (28.1.) večernom rokovaní. Zároveň do pozície predsedu tejto sekcie jednohlasne zvolilo Jána Grešša, riaditeľa nitrianskeho divadla Andreja Bagara.

"Po zdravotníckej sekcii, ktorá svoje opodstatnenie ukázala pri oponovaní vládneho návrhu zákona o zdravotnej starostlivosti, vznikla ďalšia sekcia, na čele ktorej bude významný odborník z tejto oblasti Ján Greššo. Aj tento krok je jasným signálom, že SDKÚ-DS má vo svojich radoch odborníkov a profesionálnych kruhoch rešpektované osobnosti," povedal predseda Pavol Frešo.

Ján Greššo je slovenský herec a riaditeľ divadla Andreja Bagara v Nitre. V roku 1976 úspešne ukončil VŠMÚ. Do funkcie riaditeľa nitrianskeho divadla nastúpil v decembri 2001. Je synom významného slovenského herca Ľubomíra Grešša.