Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

SDKÚ-DS: Moderné školstvo potrebuje viac peňazí a obsahové zmeny

Pavol Frešo Foto: Archív SDKÚ-DS

Dnešná protestná akcia učiteľov poukazuje podľa SDKÚ-DS len na jeden problém, s ktorým zápasí naše školstvo, a tým je nedostatok peňazí v systéme.

Bratislava 19. novembra (TASR) - Moderné školstvo potrebuje viac peňazí a obsahové zmeny. Okrem zvýšenia financií do systému je nutné zmodernizovať aj systém vzdelávania. Konštatuje sa to v stanovisku, ktoré do redakcie TASR zaslala tlačová služba SDKÚ-DS.

„Situácia v školstve je dlhodobo neudržateľná a vieme to všetci. Peniaze vynaložené na vzdelanie sú investíciou do toho, ako bude Slovensko vyzerať v budúcnosti, či tu bude práca, či naši ľudia budú konkurencieschopní. Školstvo potrebuje obsahové zmeny, učitelia viac peňazí, menej byrokracie a viac času na študentov. Tí sa potrebujú učiť veci, ktoré v praxi použijú a vedia im zabezpečiť dobre platenú prácu. Toto je cesta, ktorou musíme ísť,” povedal predseda sekcie vzdelávania SDKÚ-DS Ján Odzgan.

Dnešná protestná akcia učiteľov poukazuje podľa SDKÚ-DS len na jeden problém, s ktorým zápasí naše školstvo, a tým je nedostatok peňazí v systéme, a teda aj chýbajúca motivácia kvalifikovaných pedagógov pracovať v školách a spoluformovať najmladšiu generáciu.