Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

SDKÚ-DS: Vláda Roberta Fica je nepriateľom poctivých pracujúcich ľudí

Foto: TASR/Martin Baumann

Nezamestnanosť na Slovensku v decembri minulého roka medziročne vzrástla.

Bratislava 21. januára (TASR) - Pod súčasnú najvyššiu mieru nezamestnanosti na Slovensku od mája 2004 sa podľa opozičnej strany SDKÚ-DS podpísali práve opatrenia vlády Roberta Fica (Smer-SD). Napríklad najvyššie priame dane v krajinách V4, zvyšovanie odvodov, poplatkov a zhoršovanie pracovného práva.

"Ukazuje sa, že vláda Roberta Fica je nepriateľom poctivých pracujúcich ľudí. Počet ľudí bez práce rekordne pribúda práve dôsledkom Ficových drastických opatrení ako sú zvýšené dane, odvody, poplatky," uviedol predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo. Podpredseda SDKÚ-DS Ivan Štefanec zase skonštatoval, že na nezamestnaných sa budú skladať opäť len aktívni občania, ktorí držia krajinu.

Nezamestnanosť na Slovensku v decembri minulého roka medziročne vzrástla. Podľa štatistiky Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVaR) SR dosiahla 14,44 %, čo znamená pri medziročnom porovnaní nárast o 0,85 percentuálneho bodu. Podľa dnes zverejnených údajov tak evidovali v uplynulom mesiaci na úradoch práce celkovo 390.111 disponibilných uchádzačov o zamestnanie, pričom ich počet sa medziročne zvýšil takmer o 28.000.

UPOZORNENIE: TASR sa pokúsi získať reakciu Úradu vlády SR.