Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Slovensko

SDKÚ odobrilo koaličnú zmluvu aj počty poslancov pre Bratislavský kraj

Bratislavské Krajské predsedníctvo vyzvalo ostatné regionálne zväzy, aby neuzatvárali koalície so Smerom-SD, ako odporúčalo stranícke prezídium.

Bratislava 3. júna (TASR) - Bratislavské Krajské predsedníctvo SDKÚ-DS schválilo návrh Koaličnej zmluvy medzi SDKÚ-DS, KDH, Most-Híd, SaS, SMK, OKS a Strany zelených. Súhlasilo aj s návrhom prerozdelenia poslaneckých mandátov. TASR o tom informoval šéf Regionálneho združenia SDKÚ-DS v Bratislavskom kraji Milan Trstenský. Koaličnú zmluvu by mali pravicové strany podpísať v prvej polovici týždňa. Následne by mal súčasný predseda kraja Pavol Frešo (SDKÚ-DS) oficiálne oznámiť svoju opätovnú kandidatúru.

Bratislavské Krajské predsedníctvo zároveň vyzvalo ostatné regionálne zväzy, aby neuzatvárali koalície so Smerom-SD, ako odporúčalo stranícke prezídium.

O kreslo predsedu BSK sa budú uchádzať aj nezaradený poslanec Národnej rady Alojz Hlina a europoslankyňa Monika Flašíková-Beňová (Smer-SD). Voľby do vyšších územných celkov sa uskutočnia na jeseň tohto roka. Predseda parlamentu Pavol Paška (Smer-SD) termín volieb ešte neurčil.