Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Sedem krajských predsedov chce rokovať s Frešom, ako ďalej s SDKÚ

Mimoriadny Kongres SDKÚ-DS v sobotu 27. septembra 2014 v Mestskom kultúrnom stredisku v Senici. Na snímke vpravo podpredseda SDKÚ-DS Viliam Novotný. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Oficiálne o stretnutie požiadajú v pondelok. Jediný, kto sa z krajských šéfov k iniciatíve nepridal, je predseda trnavského regionálneho zväzu Milan Roman.

Bratislava 5. októbra (TASR) - Sedem z ôsmich krajských predsedov SDKÚ-DS požiada oficiálnou cestou v pondelok (6.10.) predsedu SDKÚ-DS Pavla Freša o zvolanie Prezídia. Krajskí lídri by chceli prerokovať, ako ďalej s SDKÚ-DS a témou má byť aj blížiaca sa októbrová schôdza NR SR.

Ako pre TASR uviedol šéf SDKÚ-DS v Košickom kraji Viliam Novotný, jediný, kto sa z krajských šéfov nepridal, je predseda trnavského regionálneho zväzu Milan Roman. Ten je aj šéfom Ústrednej kancelárie SDKÚ-DS a práve jeho navrhoval Frešo na mimoriadnom Kongrese na pozíciu generálneho sekretára namiesto Štefana Kužmu. Roman však zvolený nebol.

SDKÚ-DS je tak po kongrese bez generálneho sekretára, ako aj bez podpredsedov. Po tom, ako sa delegátom nepodarilo Freša odvolať, sa pozícií podpredsedov vzdali Novotný, Ivan Štefanec aj Martin Fedor. Dnes má o odchode zo strany rozhodnúť aj mládežnícka organizácia SDKÚ-DS Nová generácia.