Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Slovensko

Šéf parlamentu P. Paška nemá kľúče od svojho úradu

Foto: TASR/Martin Baumann

Paška pripustil, že ak by prišiel do parlamentu sám, nevedel by sa dnu dostať. "Neviem, kde sú kľúče," poznamenal s úsmevom.

Bratislava 31. augusta (TASR) - Predseda Národnej rady SR Pavol Paška nemá kľúče od parlamentu. "O to sa musí postarať ten, kto ma sprevádza," povedal dnes vo Fun rádiu, kam ho moderátori Rannej šou Adela a Sajfa pozvali pri príležitosti 20. výročia prijatia Ústavy SR. Paška pripustil, že ak by prišiel do parlamentu sám, nevedel by sa dnu dostať. "Neviem, kde sú kľúče," poznamenal s úsmevom.

Zároveň poukázal na dôležitosť základného dokumentu štátu, ktorého prijatie si čelní predstavitelia štátu pripomenú už dnes. Oslavy budú pokračovať v sobotu 1. septembra počas Dňa otvorených dverí parlamentu. Paška verí, že naň príde čo najviac ľudí.

Lákadlom má byť nielen voľný vstup do priestorov zákonodarného zboru, stretnutia s politikmi, ale aj zrekonštruovaný Bratislavský hrad a najrýchlejší slovenský cyklista Peter Sagan. V rámci časovky o pohár predsedu parlamentu si s ním budú môcť porovnať časy fanúšikovia cyklistiky, ktorí sa do súťaže prihlásili.