Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Slovensko

Šéf Smeru-SD R. Fico chce komunikovať s ľuďmi v regiónoch

Na snímke predseda SMER - SD Robert Fico. Foto: TASR/Martin Baumann

Robert Fico predpoludním navštívil Súkromnú strednú odbornú školu v Trebišove, ktorá sa zapája do duálneho vzdelávania.

Trebišov 7. júna (TASR) – Predseda Smeru-SD Robert Fico chce navštevovať regióny. "Chceme hovoriť s podnikateľmi, vedením rôznych škôl a ľuďmi o zlepšovaní legislatívneho procesu a najmä chceme vytvoriť zaujímavý kvalitatívny filter pre vládne návrhy zákonov, ktoré prichádzajú do parlamentu," povedal na štvrtkovom brífingu v Trebišove.

Fico predpoludním navštívil Súkromnú strednú odbornú školu (SSOŠ) DSA v Trebišove, ktorá sa zapája do duálneho vzdelávania. Túto formu štúdia považuje v súčasnosti za najschodnejšiu cestu, ako zagarantovať mladým ľuďom zamestnanie a priemyselným firmám dostatok kvalifikovanej pracovnej sily. "Aj investície tejto školy do ďalších priestorov pre výučbu potvrdzujú, že pokiaľ sa rozhodnú mladí ľudia ísť touto cestou, byť v kontakte s praxou, urobia dobre," povedal poslanec NR SR.

O možnostiach štátnej dotácie na rozšírenie výroby hovoril s vedením firmy ChocoSuc Partner, s. r. o., v Trebišove, ktorá produkuje čokoládové výrobky pod značkou Deva. "Hovorili sme o konkrétnych číslach, ale predovšetkým sme sa dohodli na tom, že vytvorím tlak na príslušné ministerstvo, aby v krátkom čase sem prišiel štátny tajomník a hovoril o dvoch možnostiach pomoci. Pokiaľ by firma došla s programom zvýšenia počtu pracovníkov a rozšírenia výroby, či v tom prípade by jej mohla vláda SR dať investičný stimul. Druhou cestou je získanie zdrojov na technológie z operačného programu na vedu a výskum, pokiaľ by sa firma pustila aj do tejto oblasti," zhrnul Fico.