Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Favorita na šéfa Úradu pre verejné obstarávanie nemám, tvrdí R. Fico

Na archívnej snímke je predseda vlády SR Robert Fico. Foto: TASR - Jakub Kotian

Premiér pripomenul, že v stredu 24. mája za účasti mimovládnych organizácií i opozície vláda vypočuje všetkých kandidátov.

Bratislava 20. mája (TASR) – Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) nemá medzi kandidátmi na nového šéfa Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) favorita. Vyhlásil to v dnešnej diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy. Zároveň nepotvrdil kuloárne informácie, že vo vládnej koalícii existuje dohoda, že tento post pripadne strane Most-Híd a novým predsedom ÚVO by sa mal stať generálny riaditeľ sekcie riadenia projektov na ministerstve dopravy Juraj Méry.

"Rozhodnutia a procesy, ktoré sú podľa zákona stanovené, sú presne na to, aby sa robili. Vláda rozhodne len o kandidátovi na šéfa ÚVO. Tento kandidát musí ísť potom do Národnej rady SR, kde ho musí schváliť parlament tajnou voľbou," uviedol Fico.

Premiér pripomenul, že v stredu 24. mája za účasti mimovládnych organizácií i opozície vláda vypočuje všetkých kandidátov. "Aké bude rozhodnutie, momentálne neviem. V tomto prípade nemám žiadneho favorita," skonštatoval Fico.