Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Šéfom volebného štábu SDKÚ-DS sa stal Peter Húska

Pavol Frešo a Peter Húska Foto: BSK

Po dnešnom rokovaní Ústrednej rady SDKÚ-DS v Strečne o tom informoval predseda strany Pavol Frešo.

Strečno 18. apríla (TASR) - Šéfom volebného štábu SDKÚ-DS pre parlamentné voľby v roku 2016 sa stal Peter Húska. Po dnešnom rokovaní Ústrednej rady SDKÚ-DS v Strečne o tom informoval predseda strany Pavol Frešo.

"Situácia sa momentálne javí ako zložitá, ale nie beznádejná. Keď sa pozrieme na pravé spektrum, rozdiely medzi stranami sú malé. Považujeme ich za partnerské strany a cieľom volebného štábu bude SDKÚ pripraviť na volebnú kampaň, ktorá by po voľbách 2016 zmenila súčasné pomery na politickej scéne. Aby sa podarilo vytvoriť slušnú stredopravú alternatívu," povedal Húska.

Podľa Freša je 322 dní do parlamentných volieb pre SDKÚ-DS časom, kedy sa bude baviť o tom, ako vlastné hodnoty predniesť a ukázať voličom a ako voličov získať. "Skoro 90-percentná účasť na dnešnej Ústrednej rade je pre nás praktický dôkaz, že strana je konsolidovaná, pracuje na programových a volebných otázkach. A je pripravená na prácu aj priamo v teréne medzi ľuďmi. Očakávajte menej mocenského a funkcionárskeho napätia. A podstatne viac debaty o programe, o ľuďoch, o problémoch Slovenska. A o tom, akým spôsobom ich chceme po roku 2016 v spolupráci s inými stredopravými stranami riešiť," uviedol predseda SDKÚ-DS.

Riaditeľ Ústrednej kancelárie SDKÚ-DS Milan Roman doplnil, že dnešným dňom je situácia v SDKÚ-DS konsolidovaná. "Dnes máme všade krajských predsedov, fungujú naše organizácie a pripravili sme Ústrednú radu ako posledný orgán, ktorý nezasadal od kongresu. Preto verím, že sa môžeme pustiť do volieb a do toho, aby sa ľudia, ktorí na Slovensku chcú pracovať a pracujú, mali naozaj lepšie," podotkol Roman.

Na margo spolupráce SDKÚ-DS s ďalšími politickými stranami Frešo zdôraznil, že strana nerozmýšľa, že by do volieb išla inak ako samostatne. "Nebudem dávať rozumy iným stranám, s kým po voľbách áno, s kým po voľbách nie. Každý predseda politickej strany na Slovensku veľmi dobre vie, že deň po voľbách si v skutočnosti všetci sadnú a nakoniec sa koalície ukážu ako také alebo onaké. Myslím si, že je to až taký politický folklór. Ak niečo spôsobí, tak nie vyjasnenie si politických stanovísk, ale spôsobí chaos u ľudí," uzatvoril Frešo.