Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Sheila Sz., ktorá zneuctila korán, je opäť vo väzbe. Pobila sa v bare

Na archívnej snímke Sheila Sz. Foto: TASR - Branislav Račko

Dôvodom je obava, že obvinená ujde, ako aj obava z pokračovania v trestnej činnosti.

Ružomberok 10. apríla (TASR) - Sudca pre prípravné konanie vyhovel návrhu prokurátora Okresnej prokuratúry Ružomberok a 24-ročnú Ružomberčanku Sheilu Sz. obvinenú z prečinu výtržníctva a prečinu násilia proti skupine obyvateľov vzal do väzby. Dôvodom je obava, že obvinená ujde, ako aj obava z pokračovania v trestnej činnosti. TASR o tom dnes informoval hovorca Krajskej prokuratúry v Žiline Milan Cisarik s tým, že proti rozhodnutiu o vzatí do väzby podala obvinená sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať Krajský súd Žilina.

Mladá žena, ktorú celé Slovensko pozná vďaka zatknutiu za pomočenie a spálenie koránu, sa podľa medializovaných informácií počas uplynulého víkendu pobila v herni v centre Ružomberka. Incident sa stal v sobotu (8. 4.) v skorých ranných hodinách, kedy Sheila Sz. prišla do herne v sprievode 19-ročnej kamarátky, obidve tam manipulovali s plynovou pištoľou a ohrozovali ľudí.



"Mladšia žena mala so zbraňou vyjsť na terasu a jedenkrát vystreliť na budovu v blízkosti herne. V konaní jej chcel zabrániť jeden z hostí a pracovníčka herne. Mladá žena neskôr verbálne a fyzicky napadla návštevníčku baru, ktorej sa zastala jej kamarátka. Túto však fyzicky napadla 24-ročná mladá žena, ktorá po skončení útoku vyšla na terasu herne, kde vybrala plynovú pištoľ a jedenkrát z nej vystrelila a kričala pritom, že všetkých pozabíja. Na terase herne sa malo v tom čase nachádzať viacero osôb," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Jana Balogová.

Sheila Sz. je už niekoľko týždňov obvinená zo zločinu výroby extrémistických materiálov v spolupáchateľstve, v súbehu s prečinom násilia proti skupine obyvateľov, prečinom hanobenia rasy a presvedčenia, ako i prečinom podnecovania k národnostnej, rasovej a etnickej nenávisti. Mladá žena sa mala zúčastniť na výrobe obrazovo zvukového materiálu podnecujúceho k nenávisti a násiliu proti skupine obyvateľov pre ich náboženské (islamské) vyznanie.