Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

Na celom území Slovenska hrozia búrky, na horách aj nárazový vietor

Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Výstraha prvého stupňa platí pre všetky kraje. Miestami budú búrky sprevádzané krúpami, a to najmä v okresoch na východe Slovenska.

Bratislava 23. júna (TASR) – Na celom území Slovenska hrozia búrky, ojedinele zmiešané s krúpami. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý v tejto súvislosti vydal výstrahu prvého stupňa.

Platí pre všetky kraje. Miestami budú búrky sprevádzané krúpami, a to najmä v okresoch na východe Slovenska. Spadnúť môže podľa hydrometeorológov 20 až 40 mm zrážok.

Na horách na severe Slovenska v polohách nad 1500 m bude veterno, miestami sa očakáva nárazový vietor s rýchlosťou 90 – 115 km/h. V okresoch Tvrdošín, Liptovský Mikuláš, Brezno a Poprad hrozí na hrebeňoch Tatier silný vietor s rýchlosťou 115 – 135 km/h. SHMÚ tam vydal výstrahu druhého stupňa.

Hasiči absolvovali pre silný vietor a dážď v Trenčianskom kraji 15 zásahov



V súvislosti so silným vetrom a dažďom v priebehu noci a dnešného rána zasahovali v Trenčianskom kraji príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) celkom 15-krát. Informoval TASR hovorca hasičov v Trenčianskom kraji Marián Petrík.

"Išlo o odstraňovanie spadnutých stromov a konárov z ciest a miestnych komunikácií a v jednom prípade prievidzskí hasiči odstraňovali aj strom spadnutý na dve osobné motorové vozidlá," konkretizoval Petrík.

Celkom v rámci Trenčianskeho kraja pri týchto udalostiach podľa neho zasahovalo 36 príslušníkov HaZZ s 12 kusmi hasičskej techniky.

Spadnuté stromy z vozovky odstraňovali hasiči v katastri obce Lubina v okrese Nové Mesto nad Váhom, na ceste II/504 v Novom Meste nad Váhom, pri Nemšovej, Hornom Sŕní a v Zamarovciach v okrese Trenčín, pri Hrádku v okrese Nové Mesto nad Váhom, v Klobušiciach v okrese Ilava. Tiež na ulici Pod hájom v Dubnici nad Váhom, pri obci Krivosúd-Bodovka v okrese Trenčín, pri Vrbovciach v okrese Myjava, na ulici Mládežnícka v Trenčíne, pri Latkovciach v okrese Bánovce nad Bebravou, pri Valaskej Belej v okrese Prievidza a v časti Duhánkovci v Myjave. Stromy, ktoré spadli na osobné vozidlá, odstraňovali hasiči na Šumperskej ulici v Prievidzi.