Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

PRIPRAVTE SA: Na týchto miestach môžete očakávať búrky

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

S búrkami môžu byť spojené krátkodobé, ale intenzívne lejaky, pri ktorých môžu úhrny dosiahnuť 20 - 40 mm a nárazy vetra rýchlosť 65 - 85 km/h.

Bratislava 9. júna (TASR) - V okrese Brezno zvýšil Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) výstrahy pred prívalovými povodňami a búrkami s krúpami na 2. stupeň. Výstraha druhého stupňa pred búrkami platí od 14.30 do 16. h aj pre okresy Detva a Poltár. Informuje o tom na svojej webovej stránke.

V ďalších okresoch západného a stredného Slovenska ostáva v platnosti do 20. h výstraha prvého stupňa pred búrkami. V okresoch Čadca, Námestovo, Tvrdošín, Dolný Kubín, Ružomberok, Kysucké Nové Mesto, Liptovský Mikuláš, Detva, Poltár, Revúca a Rimavská sobota zároveň hrozia prívalové povodne.

"S búrkami môžu byť spojené krátkodobé, ale intenzívne lejaky, pri ktorých môžu úhrny dosiahnuť 20 - 40 mm a nárazy vetra rýchlosť 65 - 85 km/h," uviedli meteorológovia. Upozorňujú, že búrky môže sprevádzať výrazný prechodný vzostup hladín na malých tokoch a iné javy, napríklad stekanie vody zo svahov alebo zatápanie pivníc, podchodov či podjazdov.