Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

V noci padol teplotný rekord: Tu bolo poriadne horúco

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Teplota vzduchu stále stúpa.

Bratislava 10. augusta (TASR/Teraz.sk) - Noc zo stredy nadnes bola na našom území mimoriadne teplá. Najteplejšie bolo v Kamanovej v závetrí Tribeča, kde bolo 26,3 stupňa Celzia. To je len o jeden stupeň menej ako absolútny slovenský rekord z 29. júla 2013 z Piešťan. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informuje na sociálnej sieti.

"Vplyvom pretrvávajúceho juhovýchodného vetra sme takmer všade na území Trenčianskeho, Trnavského, Nitrianskeho a Bratislavského kraja zaznamenali tropickú noc,"
píšu meteorológovia. Teploty boli 20 a viac stupňov.

Noc zo stredy na štvrtok (10.8.) bola na našom území mimoriadne teplá. Vplyvom pretrvávajúceho juhovýchodného vetra sme takmer všade na území Trenčianskeho, Trnavského, Nitrianskeho a Bratislavského kraja zaznamenali tropickú noc. Informoval o tom SHMÚ na svojej FB stránke.
Foto: Facebook - SHMÚ


"Na záveternej strane pohorí na juhozápade Slovenska sa vplyvom teplého padavého vetra ojedinele neochladilo ani pod 25 stupňov," dopĺňajú meteorológovia.

Mimoriadne teplo bolo aj v Horných Lefantovciach v okrese Nitra. "Okrem mimoriadne teplého rána sme na viacerých miestach zaznamenali aj silné dusno," uviedol SHMÚ.

Meteorológovia ďalej informujú, že teplota vzduchu aktuálne stúpa. "V Kamanovej je už krátko pred 8.30 h takmer 30 stupňov," uviedli meteorológovia.