Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Studený front prinesie na Slovensko v piatok dážď, prehánky aj búrky

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Meteorológovia očakávajú, že v čase od piatka do nedele by malo napršať na mnohých miestach, s najvyššími úhrnmi pravdepodobne na severe územia.

Bratislava 14. júna (TASR) - Aktuálne stabilné počasie vydrží na území Slovenska do štvrtka (15.6.). Meteorológovia dovtedy neočakávajú žiadne plošne rozsiahle a výdatné zrážky.

Zmena v počasí nastane až v priebehu piatka (16.6.), keď by na územie krajiny mal od severozápadu postúpiť studený front. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) prostredníctvom sociálnej siete. Studený front prinesie postupne podľa meteorológov na mnohé miesta Slovenska zrážky v podobe dažďa, prehánok aj búrok.

"V sobotu (17.6.) sa od severozápadu do našej oblasti presunie tlaková níž vo vyšších vrstvách ovzdušia, a preto sa aj v tento deň budú na viacerých miestach vyskytovať zrážky. Tie postupne ustanú až v priebehu nedele (18.6.)," spresnil SHMÚ.

Meteorológovia očakávajú, že v čase od piatka do nedele by malo napršať na mnohých miestach, s najvyššími úhrnmi pravdepodobne na severe územia. Šanca na dážď je podľa nich aj na juhozápade Slovenska, teda v oblasti s výrazným zrážkovým deficitom.