Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Nezvyčajne teplé ráno, najteplejšou oblasťou bola Horná Nitra

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Minimálna teplota vzduchu bola väčšinou v intervale od 7 do 2 °C, len ojedinele bola okolo nuly.

Bratislava 10. januára (TASR) - Slovensko zažilo veľmi teplé januárové ráno. Najteplejšie bolo na Hornej Nitre a na časti Považia. Počas uplynulých desiatich dní padli teplotné rekordy. V Hurbanove bolo na Troch kráľov (6.1.) cez deň takmer 15 °C. Informuje o tom na sociálnej sieti Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

"Dnes sme zaznamenali veľmi teplé ráno. Minimálna teplota vzduchu bola väčšinou v intervale od 7 do 2 °C, len ojedinele bola okolo nuly. Najteplejšou oblasťou bola Horná Nitra a tiež časť Považia medzi Trenčínom a Novým Mestom nad Váhom," uvádza SHMÚ.



V týchto miestach bola podľa meteorológov teplota vzduchu počas celej noci približne v intervale od 6 do 7 °C. "Vysoká nočná teplota vzduchu bola (okrem iného) spôsobená najmä vetrom, ktorý fúkal najsilnejšie na západe Slovenska, najmä v jeho južnej polovici," uvádza SHMÚ.

Dodáva, že dnešným dňom sa končí prvá, veľmi teplá, januárová dekáda (1.1. až 10.1.). "Odchýlka priemernej dennej teploty vzduchu od dlhodobého priemeru rokov 1981-2010 dosiahla počas týchto dní ojedinele až približne 10 °C. Zaznamenali sme aj rekordy maximálnej dennej teploty vzduchu, spomeniem napríklad maximum s hodnotou 14,7 °C, ktoré sme namerali 6. januára v Hurbanove," dodáva SHMÚ.