Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Na juhozápade Slovenska možno čakať teploty do 35 stupňov

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Meteorológovia vydali na sobotu výstrahu 2. stupňa pre celý Bratislavský kraj, okresy Galanta a Dunajská Streda, Šaľa, Komárno a Nové Zámky.

Bratislava 23. júna (TASR) - Juhozápad, ale i juh stredného Slovenska rozpáli v sobotu (24.6.) ďalšia vlna horúčav. Vzhľadom na očakávané popoludňajšie nadpriemerné teploty vydal Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) výstrahy, v prípade juhozápadu ide o varovanie 2. stupňa.

Týka sa celého Bratislavského kraja, okresov Galanta a Dunajská Streda v Trnavskom a okresov Šala, Komárno a Nové zámky v Nitrianskom kraji. Od 15.30 h do 18.30 h môže v tejto oblasti vystúpiť teplota až na 35 stupňov Celzia.

Pre ďalšie okresy Trnavského a Nitrianskeho kraja, ale aj okresy na juhu stredného Slovenska platí výstraha 1. stupňa. Meteorológovia v tomto prípade pripúšťajú teplotná maximá okolo 33-34 stupňov.

V súvislosti s výstrahou pripomínajú, že vysoké teploty predstavujú potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, rovnako sa môžu podpísať pod vznik požiarov.