Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Na horách zafúka silný vietor, niekde sa k nemu pripojí aj dážď

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Výstrahu prvého stupňa pred dažďom vydali pre Košický a Prešovský kraj, druhý stupeň platí od 8.00 h pre Banskobystrický, Trenčiansky a Žilinský kraj.

Bratislava 26. apríla (TASR) - Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahu prvého stupňa pred vetrom na horách. Platí od 18.00 h pre Banskobystrický, Prešovský a Žilinský kraj. Informuje o tom na svojej internetovej stránke.

"Na horách v polohách nad približne 1500 metrov sa miestami očakáva výskyt vetra, ktorý dosiahne krátkodobo v nárazoch rýchlosť 90 až 115 kilometrov za hodinu," varujú meteorológovia.

Vo štvrtok (27. 4.) sa k silnému vetru pridá aj dážď. Výstrahu prvého stupňa pred dažďom vydali pre Košický a Prešovský kraj, druhý stupeň platí od 8.00 h pre Banskobystrický, Trenčiansky a Žilinský kraj.

"Miestami sa očakáva výskyt intenzívneho dažďa s úhrnom zrážok 60 až 100 milimetrov. Tento úhrn zrážok predstavuje zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Predpokladaný úhrn a intenzita zrážok sú v danej ročnej dobe a oblasti nadpriemerné a pravdepodobnosť spôsobenia škôd je vysoká," uvádzajú meteorológovia.