Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

PRIPRAVTE SA: V piatok a cez víkend budú padať teplotné rekordy

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavel Neubauer

SHMÚ upozorňuje na horúčavy aj cez víkend. Na sobotu 18. júla vydal výstrahu pred vysokými teplotami, ktorá platí pre celé územie Slovenska.

Bratislava 16. júla (TASR) - Vysoké teploty potrápia v piatok 17. júla západné a južné Slovensko. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) pred nimi vydal pre okresy Malacky, Pezinok, Bratislava, Senec, Dunajská Streda, Galanta, Šaľa, Komárno, Nové Zámky, Levice, Krupina a Veľký Krtíš výstrahu 2. stupňa, ktorá bude v piatok trvať od 12.00 do 19.00 h.

Výstraha pre západ Slovenska na piatok, 17. júla 2015
Foto: shmu.sk


Meteorológovia tu očakávajú dosahovanie maximálnej teploty vzduchu 35 stupňov Celzia. Takáto vysoká teplota predstavuje podľa nich potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity či tvorbu požiarov.

Výstraha vydaná na sobotu, 18. júla 2015
Foto: shmu.sk


SHMÚ upozorňuje na horúčavy aj cez víkend. Na sobotu 18. júla vydal výstrahu pred vysokými teplotami, ktorá platí pre celé územie Slovenska. Pre južnú polovicu krajiny dokonca 2. stupňa. Meteorológovia očakávajú, že v šiestich z ôsmich slovenských krajov môžu teploty v sobotu popoludní atakovať hranicu 35 až 37 stupňov Celzia.