Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Slovensko

SHMÚ varuje, teploty môžu vo štvrtok dosahovať až 37 stupňov Celzia

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Roman Hanc

Výstrahy druhého stupňa pred vysokými teplotami platia od 13.00 do 18.00 h pre celý Bratislavský, Trnavský a Nitriansky kraj a pre takmer celý Banskobystrický, Trenčiansky a Košický kraj.

Bratislava 18. augusta (TASR) - Meteorológovia vydali na štvrtok výstrahy, teploty môžu na niektorých miestach vystúpiť až na 37 stupňov Celzia. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na svojej webovej stránke.

Výstrahy druhého stupňa pred vysokými teplotami platia od 13.00 do 18.00 h pre celý Bratislavský, Trnavský a Nitriansky kraj a pre takmer celý Banskobystrický, Trenčiansky a Košický kraj. Teplota sa tam môže pohybovať medzi 35 až 37 stupňami Celzia.

"Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov," upozornil ústav.

Pre okresy Banská Štiavnica, Brezno, Ilava, Považská Bystrica, Púchov, Gelnica, Sobrance, Humenné, Prešov, Vranov nad Topľou, Bytča, Martin, Turčianske Teplice a Žilina platia v rovnakom čase výstrahy prvého stupňa. "Ojedinele sa očakáva dosahovanie maximálnej teploty vzduchu 33 stupňov Celzia," uviedol SHMÚ.