Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

V týchto okresoch stále platí výstraha pred povodňou, varuje SHMÚ

Na snímke prepadnutý most v katastri obce Malužiná v okrese Liptovský Mikuláš, ktorý poškodila prívalová vlna zo Svidovského potoka a je pre všetku dopravu neprejazdný v nedeľu 30. apríla 2017. Foto: TASR

Ide o okresy Komárno, Galanta, Šaľa, Tvrdošín a Liptovský Mikuláš.

Bratislava 30. apríla (TASR) - V okresoch Komárno, Galanta, Šaľa, Tvrdošín a Liptovský Mikuláš stále platí výstraha prvého stupňa pred povodňou z trvalých dažďov. Vydal ju Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).



Hydrometeorológovia tiež na svojom webe informujú, že slabé zrážky sa vyskytli na strednom a východnom Slovensku, od jedného do piatich milimetrov.

"Na dolných úsekoch Váhu, Ipľa, Hrona, Moravy, Dunaja, Nitry a Torysy vzostup až výrazný vzostup, inde ustálenosť až pokles vodných hladín," hlási SHMÚ. Stupne povodňovej aktivity sa podľa SHMÚ vyskytujú v povodiach Čierny Váh, Morava, Váh a Orava.

"Podľa predpokladaného vývoja poveternostnej situácie očakávame dolnej časti Váhu a Dunaja vzostup, na ostatných tokoch prevažne ustálenosť až pokles, na tokoch povodí horného Váhu výrazný pokles vodných hladín," predpovedá SHMÚ.