Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Slovensko

Medzinárodné letecké dni SIAF budú koncom leta

Na snímke rozlúčka so stíhačkami MIG-29 na 11. ročníku Medzinárodných leteckých dní SIAF v priestoroch Leteckej základne Malacky-Kuchyňa v sobotu 27. augusta 2022. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Hubert Štoksa zo Slovenskej leteckej agentúry verí, že na leteckých dňoch sa podarí predstaviť verejnosti aj prvú stíhačku F-16 Ozbrojených síl SR, ktorú by im mali dodať tento rok.

Bratislava 9. januára (TASR) - Medzinárodné letecké dni SIAF sa tento rok uskutočnia 31. augusta až 1. septembra na leteckej základni Kuchyňa-Malacky. Pozvánky dostali účastníci z 23 krajín. Potvrdené mená budú zverejňovať priebežne počas roka. TASR o tom informovali organizátori podujatia.

Hubert Štoksa zo Slovenskej leteckej agentúry verí, že na leteckých dňoch sa podarí predstaviť verejnosti aj prvú stíhačku F-16 Ozbrojených síl SR, ktorú by im mali dodať tento rok. "Som presvedčený, že aj týmto spôsobom si dôstojne uctíme 20. výročie vstupu Slovenska do Európskej únie a NATO, ako aj 80. výročie Slovenského národného povstania," uviedol.

Medzinárodné letecké dni SIAF sú najväčším leteckým podujatím na Slovensku. Vlani ich navštívilo viac ako 35.000 návštevníkov.