Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Sieť podporuje vládny návrh migračnej krízy, slovník R. Fica kritizuje

Na snímke členovia politickej strany Sieť Foto: Sieť

Bratislava 2. septembra (TASR) - Predsedu strany Radoslav Procházka tón a slovník za zbytočne agresívny a preto škodiaci záujmom Slovenska.

Bratislava 2. septembra (TASR) - Mimoparlamentná strana Sieť podporuje vládny návrh postupu vo veci migračnej krízy. "Tón a slovník, akým tento postoj komunikuje predseda vlády, však považujeme za zbytočne agresívny a preto škodiaci záujmom Slovenska," informoval TASR predseda strany Radoslav Procházka. K veľkému historickému pohybu potrebuje podľa neho nielen Slovensko, ale aj Európa jednotu a súlad.

Kabinet Roberta Fica dnes schválil návrh ďalšieho postupu SR a riešenie migračnej krízy. Slovensko žiada otvorenú a komplexnú diskusiu o fenoméne migrácie, ako aj robustnejšiu spoločnú zahraničnú a bezpečnostnú politiku EÚ zacielenú na prevenciu ozbrojených konfliktov v krajinách, odkiaľ migranti pochádzajú.

Ako súčasť strednodobých opatrení presadzuje zriadenie tzv. bezpečných zón pre utečencov v krajinách pôvodu, resp. tranzitu, kde im bude poskytnutá adekvátna humanitárna pomoc.

Trvá na posilňovaní udržateľnej európskej politiky návratov a zlepšenia readmisií. Požaduje okamžité posilnenie ochrany suchozemských i morských vonkajších hraníc EÚ. Vyzýva na spoločnú akciu proti prevádzačom a pašovateľom ľudí.