Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Silný vietor očakávajú meteorológovia aj v nedeľu

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

SHMÚ v tejto súvislosti vydal pre okresy Bratislavského, Trenčianskeho, Nitrianskeho, Prešovského a Košického kraja výstrahu 1. stupňa s platnosťou v nedeľu od 7.00 h do 20.00 h.

Bratislava 20. mája (TASR) – Západné a východné Slovensko môže v nedeľu (21.5.) očakávať silný vietor. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojej internetovej stránke.

Meteorológovia miestami očakávajú výskyt vetra, ktorý môže v nárazoch dosiahnuť rýchlosť 65 až 80 kilometrov za hodinu, predstavujúcu potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. SHMÚ v tejto súvislosti vydal pre okresy Bratislavského, Trenčianskeho, Nitrianskeho, Prešovského a Košického kraja výstrahu 1. stupňa s platnosťou v nedeľu od 7.00 h do 20.00 h.

SHMÚ varuje aj pred silným vetrom na horách v polohách nad pásmom lesa. V horských oblastiach Žilinského, Banskobystrického a Prešovského kraja očakáva miestami výskyt vetra, ktorý môže v nárazoch dosiahnuť rýchlosť 90 až 115 kilometrov za hodinu. Meteorológovia preto vydali výstrahu 1. stupňa, ktorá platí oddnes od 21.00 do nedele 05.00 h.