Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

Šimečka: Neviem si predstaviť podporu Sakovej či Rašiho

Na snímke Michal Šimečka. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Nemá podľa neho zmysel voľbu šéfa parlamentu nejakým spôsobom zdržiavať.

Bratislava 8. apríla (TASR) - Opozičné hnutie Progresívne Slovensko (PS) si nevie predstaviť podporu Denisy Sakovej či Richarda Rašiho (obaja Hlas-SD) na post predsedu Národnej rady (NR) SR. Uviedol to šéf hnutia Michal Šimečka.

"Vzhľadom na to, ako zástupca strany Hlas Peter Pellegrini viedol parlament, akým spôsobom umlčiaval opozíciu, akým spôsobom sa porušoval rokovací poriadok, tak po týchto piatich mesiacoch skúseností vedenia parlamentu si neviem predstaviť, že by sme hlasovali za kandidáta strany Hlas," povedal Šimečka.

Nemá podľa neho zmysel voľbu šéfa parlamentu nejakým spôsobom zdržiavať. Považuje za dôležité, aby mala NR SR normálne vedenie a poslanci mohli rokovať. Poverenie výkonu právomocí predsedu NR SR na Petra Žigu (Hlas-SD) je podľa Šimečku logickou voľbou z pohľadu koalície aj Hlasu-SD. "Je to dočasné a dúfam, že na ďalšej schôdzi sa bude voliť nový predseda," podotkol.

Zvolenému prezidentovi SR Pellegrinimu zanikol mandát poslanca a skončilo sa aj jeho pôsobenie na poste šéfa parlamentu. Pellegrini už skôr avizoval, že vo funkcii predsedu NR SR by ho mala nahradiť ministerka hospodárstva Saková alebo minister investícií Raši.