Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

M. ŠIMKOVIČOVÁ: Do politiky som vhupla, ešte sa musím zorientovať

Snímka z odovzdávania osvedčení o zvolení poslanca do NR SR v sále Ústavy v historickej budove NR SR na Župnom námestí 11.marca 2016 v Bratislave. Na snímke vľavo Martina Šimkovičová zo Sme rodina a vpravo Karol Farkašovský z SNS. Foto: TASR - Martin Baumann

Bývalá moderátorka zatiaľ ešte nečítala rokovací poriadok NR SR. Je hektika, ešte som nemala čas sa tomu venovať, vysvetlila.

Bratislava 13. marca (TASR) – Novozvolená poslankyňa Martina Šimkovičová (Sme Rodina) by sa chcela v parlamente venovať sociálnej politike. O prvom návrhu zákona zatiaľ ešte nemá jasnú predstavu. Povedala to v piatok (11. 3.) po odovzdávaní osvedčení o zvolení za poslanca Národnej rady SR. Ďalšia poslankyňa zo Sme Rodina Petra Krištúfková s médiami o svojej agende v parlamente odmietla komunikovať.

V súvislosti so sociálnou politikou sa v strane podľa Šimkovičovej rozprávali o rôznych reformách. "Naposledy sme riešili poskytovateľov sociálnych služieb najmä v oblasti financovania," povedala pre TASR. Politika je pre Šimkovičovú nová, predtým pracovala ako moderátorka v súkromnej televízii. Priznala, že sa v sociálnej politike "musí zorientovať". "Teraz som do toho vhupla, sú to pre mňa novinky," povedala. Potom bude podľa jej slov schopná dávať novinárom v tejto veci relevantné odpovede.

Mnohí si podľa Šimkovičovej mysleli, že sa bude angažovať v oblasti kultúry a médií. Tvrdí však, že sa chce venovať charite. Bývalá moderátorka zatiaľ ešte nečítala rokovací poriadok NR SR. "Je hektika, ešte som nemala čas sa tomu venovať," vysvetlila.

Petra Krištúfková v piatok s médiami výraznejšie nekomunikovala. Neodpovedala na otázku, čím sa bude v parlamente zaoberať. "Momentálne sa nebudem vyjadrovať k ničomu," dodala.

Strana Sme Rodina získala podľa oficiálnych výsledkov 6,62 percenta hlasov. V parlamente jej to vynieslo 11 kresiel. Okrem Šimkovičovej a Krištúfkovej v ňom bude sedieť Boris Kollár, Milan Krajniak, Peter Marček, Peter Pčolinský, Zuzana Šebová, Rastislav Holúbek, Peter Štarchoň, Ľudovít Goga a Adriana Pčolinská.