Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

SIS intenzívnejšie komunikuje s médiami, chce v tom pokračovať

Budova Slovenskej informačnej služby Foto: TASR/Michal Svítok

Pred rokom 2013 inštitút tlačových správ SIS vôbec nevyužívala.

Bratislava 5. júla (TASR) - Slovenská informačná služba (SIS) za posledného dva a pol roka stále intenzívnejšie komunikuje s médiami. "Výrazne rastúci trend sme zaznamenali od roku 2013, keď sa počet zodpovedaných dopytov novinárov počas dva a pol roka priblížil k 500. Za dôležitý v tejto súvislosti považujeme trend, že počty žiadostí z externého prostredia sa každý rok prakticky zdvojnásobujú. Pokiaľ ide o zmienky SIS v tlačených a elektronických médiách (bez internetových portálov) uvádza agentúra Storin za obdobie uplynulého dva a pol roka v súvislosti s našou spravodajskou službou až 4791 informácií," uviedol pre TASR hovorca SIS Branislav Zvara.

Pred rokom 2013 inštitút tlačových správ SIS vôbec nevyužívala. "Súčasné otvorenie sa médiám a verejnosti znamenalo, že sme v uplynulých dvoch rokoch médiám poskytli desiatky osobitných tlačových správ, medzi ktorými boli napríklad tlačové správy s varovaniami občanom SR pred ohrozením pri cestovaní do rizikových štátov a regiónov sveta, ako aj osobitné tlačové stanovisko SIS k ZOH v Soči, ku krvavým útokom v Paríži na redakciu Charlie Hebdo," povedal ďalej Zvara.

Podľa jeho slov chce SIS v tomto trende pokračovať aj v budúcnosti, a to aj formou trpezlivého vysvetľovania a informovania v rámci tých "mantinelov, ktoré jej umožňuje platná legislatíva v oblasti utajovaných skutočností".