Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

V SIS-ke pracuje 60 percent mužov a 40 percent žien

Slovenská informačná služba (SIS) v Bratislave. Foto: TASR-SIS

Vysokoškolsky vzdelaných je 69,1 percenta príslušníkov.

Bratislava 28. júna (TASR) - V slovenskej tajnej službe pôsobí 60 percent mužov a 40 percent žien. Uvádza sa v odtajnenej Správe o činnosti Slovenskej informačnej služby (SIS) za minulý rok, ktorá je zverejnená na jej webovej stránke v časti Personálne zabezpečenie SIS.

Ku koncu decembra minulého roka dosahoval počet príslušníkov SIS 82,1 percenta z plánovaného stavu, čo je takmer identický stav so stavom k 31. decembru 2014.

Personálne zloženie podľa základných demografických znakov zostáva v porovnaní s predošlými rokmi bez podstatných zmien. Mužov pôsobí v službe 60 percent a žien 40 percent. Vysokoškolsky vzdelaných (vrátane prvého stupňa vysokoškolského vzdelania) je 69,1 percenta príslušníkov. V súčasnosti je v stálej štátnej službe 95,3 percenta príslušníkov, 4,4 percenta príslušníkov je v prípravnej štátnej službe a v dočasnej štátnej službe je 0,3 percenta príslušníkov, uvádza sa v správe.

Správu o činnosti SIS za minulý rok prezentoval v utorok 21. júna jej riaditeľ Ján Valko pred členmi Osobitného kontrolného výboru NR SR na kontrolu činnosti SIS a následne sa o nej rokovalo aj v pléne Národnej rady SR. Verejná, odtajnená časť Správy o činnosti SIS za rok 2015 je v zmysle rozhodnutia jej riaditeľa zverejnená od minulého utorka na webovom sídle SIS v sekcii Pre vás.