Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

SIS kvôli predsedníctvu SR v Rade EÚ prijíma množstvo opatrení

Ilustračná snímka Foto: TASR/SIS

V rámci spolupráce európskych spravodajských služieb bude najdôležitejšie zintenzívnenie výmeny spravodajských informácií a zlepšenie schopnosti v reálnom čase prijímať bezpečnostné opatrenia.

Bratislava 29. júna (TASR) - Slovenská informačná služba (SIS) sa v úzkej spolupráci s ostatnými bezpečnostnými zložkami v Slovenskej republike, ako aj jej zahraničnými partnermi, na obdobie predsedníctva Slovenska v Rade Európskej únie pripravuje a prijíma veľké množstvo opatrení na elimináciu možných bezpečnostných rizík. Pre TASR to dnes uviedol hovorca SIS Branislav Zvara.

Podľa jeho slov bezpečnostná situácia v Európe sa v posledných rokoch a mesiacov rapídne zhoršila, a preto budú mať všetky bezpečnostné zložky v SR počas európskeho predsedníctva enormne veľa práce.

"V rámci spolupráce európskych spravodajských služieb bude najdôležitejšie zintenzívnenie výmeny spravodajských informácií a zlepšenie schopnosti v reálnom čase prijímať adekvátne bezpečnostné opatrenia. Je potrebné si uvedomiť, že aktivity smerujúce k teroristickým útokom sa už dnes nedajú vylúčiť nikde v Európskej únii, a teda ani na území Slovenskej republiky," zdôraznil Zvara.