Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Slovensko

SIS zverejnila neutajovanú časť Správy o činnosti za rok 2018

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Odtajnená časť Správy o činnosti SIS za rok 2018 určená pre verejnosť bola zverejnená na oficiálnej internetovej stránke SIS v sekcii Pre vás, povedal hovorca SIS Alexander Kurtanský.

Bratislava 28. júna (TASR) - Slovenská informačná služba (SIS) zverejnila v piatok neutajovanú časť Správy o činnosti SIS za rok 2018. TASR o tom informoval hovorca SIS Alexander Kurtanský. Správou sa v piatok zaoberala Národná rada SR.

"Odtajnená časť Správy o činnosti SIS za rok 2018 určená pre verejnosť bola v zmysle rozhodnutia riaditeľa SIS Antona Šafárika zverejnená na oficiálnej internetovej stránke SIS v sekcii Pre vás," povedal Kurtanský.

Dodal, že SIS vo verejnosti prístupnej časti výročnej správy za rok 2018 približuje činnosť spravodajskej služby a priority, na ktoré počas roku 2018 sústredila svoju pozornosť. "Odtajnenie časti správy o činnosti a jej zverejnenie na internete považuje SIS za štandard v informovaní občanov Slovenskej republiky a ústretový krok v komunikácii s odbornou a laickou verejnosťou," doplnil.

Zverejnená neutajovaná správa o činnosti SIS sa skladá z viacerých kapitol, ako sú napr. Bezpečnostná oblasť, Ekonomická oblasť, Zahranično-politická oblasť či Správa o činnosti Národného bezpečnostného analytického centra.