Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Situácia v Bratislave sa začala dramatizovať, pribúdajú násilné strety

Protestujúci STOP islamizácii Európy (na snímke) míňajú na Hodžovom námestí v Bratislave 20. júna 2015 skupinu protestujúcich Spoločne proti nenávisti. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Polícia zasahovala najskôr proti skupine približne 300 osôb.

Bratislava 20. júna (TASR) - Kým do 17.00 h zadržala polícia v súvislosti s dnešnými protestnými zhromaždeniami v Bratislave desať osôb, po tomto čase sa počet zadržaných výrazne zvýšil.

Polícia zasahovala najskôr proti skupine približne 300 osôb, ktorí na nádvorí Bratislavského hradu narušili priebeh cyklistických pretekov, dopúšťali sa výtržností a napadnutia druhých. "Polícia okamžite zakročila a skupinu výtržníkov začala vytláčať, pričom zadržala celkom 25 osôb," informovala Kurucová.

Ďalších 25 ľudí polícia zadržala na Staromestskej ulici, kde mali páchatelia poškodiť šesť služobných policajných vozidiel. "Krátko pred 18.00 h tam došlo aj k útoku na policajta, ktorého hodená dlažobná kocka zasiahla do stehna," uviedla Kurucová.

K útoku na policajtov prišlo aj počas pochodu demonštrantov proti islamizácii Európy. Dvaja policajti boli zasiahnutí slzným plynom. Z podozrenia z útoku na verejného činiteľa predviedli na policajné oddelenie 28-ročného Bratislavčana.

Plné ruky práce mali aj záchranári. "Ošetrili päť ľudí, ktorí mali poranenia hlavy, troch z nich previezli do nemocnice v Starom Meste," informoval Boris Chmel, hovorca Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR.