Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

SKCH poslala na Ukrajinu ďalšiu pomoc vo forme drogérie či oblečenia

Ilustračná snímka z Ukrajiny. Foto: TASR/AP/Vadim Ghirda

Od vojnového konfliktu na Ukrajine prerozdelila Slovenská katolícka charita lokálnym partnerom, aj sama realizovala pomoc, vo výške 16.700 eur.

Bratislava 17. mája (TASR) - Slovenská katolícka charita (SKCH) poskytla presídlencom na západe Ukrajiny pomoc vo forme drogérie, detskej stravy, plienok, či drobných elektrospotrebičov a oblečenia. Celková suma doručenej pomoci predstavovala vyše 3000 eur. TASR o tom informoval koordinátor humanitárnej pomoci a rozvojovej spolupráce SKCH Tomáš Horváth.

Podľa jeho slov iba za jeden rok, od apríla 2014 do apríla 2015, vzrástol počet vnútorne presídlených obyvateľov na Ukrajine zo 17.000 na 1,2 milióna. "Okrem nich približne dva milióny obyvateľov čelí krízovým situáciám blízko vojnovej línie z oboch strán," dodal Horváth.

Od vojnového konfliktu na Ukrajine prerozdelila SKCH lokálnym partnerom, aj sama realizovala pomoc, vo výške 16.700 eur. Vďaka darcom zo Slovenska mohla zakúpiť oblečenie, jedlo, drogériu, lieky, školské pomôcky a pred zimou i kotle na pevné palivo pre miestne charity.

Záujemcovia môžu podporiť zbierku na Ukrajinu aj naďalej ľubovoľným príspevkom na číslo účtu 2945463097/1100, variabilný symbol 217, alebo priamo na stránke www.charita.sk/ukrajina.