Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

SKOK: Volebný výsledok bol pre stranu krutý

Juraj Miškov (SKOK!) Foto: TASR/Michal Svítok

Miškov považuje za veľmi dôležité pre ďalšiu činnosť strany dobudovať chýbajúce okresné štruktúry a pokračovať v ďalšom náraste členskej základne,

Bratislava/Žilina 21. marca (TASR) - Republiková rada strany Slovenská občianska koalícia (SKOK) na svojom víkendovom zasadnutí v Žiline vyhodnotila výsledok strany v parlamentných voľbách a rozhodla o zvolaní krajských stretnutí a následného snemu strany. Zároveň schválila prioritizáciu rozvoja regionálnych štruktúr a budovania členskej základne. TASR informovala hovorkyňa strany SKOK Martina Medzayová.

"Za náš hlavný cieľ a misiu považujeme zatváranie priepasti, ktorá vznikla medzi politikou a ľuďmi, občianskou spoločnosťou. Politici sa odtrhli od ľudí, a to je hlavným dôvodom nárastu frustrácie a sklamania v spoločnosti, ktorý vedie k úspechu extrémistických a protestných strán. Podnecovanie frustrácie a radikalizácie politiky bez konkrétnych riešení však ľuďom nijako nepomôže. Jednoznačne budeme pokračovať v našej politike neideologických riešení a silnej prítomnosti priamo medzi ľuďmi," povedal predseda strany SKOK Juraj Miškov.

Volebný výsledok strany hodnotí Miškov ako jednoznačný neúspech, ktorý bol pre stranu až krutý, a bol výrazne nižší, než očakávania členov.

"SKOK má za sebou prvý rok existencie. Netreba nijako skrývať, že náš volebný výsledok vôbec nebol dobrý a je pre nás sklamaním. Povedané športovou terminológiou, nastúpili sme na náš prvý zápas do ringu a dostali sme K.O. v prvom kole. Oveľa viac, než náš vlastný volebný výsledok, nás však trápi fakt, že v slovenskom parlamente prvýkrát zasadnú aj osoby s neskrývanou extrémistickou, až fašistickou ideológiou. Nárast extrémizmu, zvoleného občanmi na protest proti štandardným stranám, predstavuje zásadné ohrozenie slobodnej a otvorenej spoločnosti," uviedol Miškov.

Miškov považuje za veľmi dôležité pre ďalšiu činnosť strany v krátkom čase dobudovať chýbajúce okresné štruktúry a pokračovať v ďalšom náraste členskej základne, ktorá dnes už prekročila tristo členov na členskú základňu s minimálne tisíckou členov.

Strana SKOK bude mať ešte pred letom svoj snem, na ktorom chce schváliť generálnu líniu na ďalšie obdobie a stratégiu do volieb VÚC, ktoré budú na jeseň 2017.