Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Slovensko

Ekonomická univerzita v Bratislave otvorila Materskú školu Ecovčielka

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Materská škola Ecovčielka je zaradená do siete Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.

Bratislava 20. septembra (TASR) - Ekonomická univerzita v Bratislave (EUBA) otvorila Materskú školu s názvom Ecovčielka v jej areáli v bratislavskej Petržalke. Informovala o tom na svojom webe s tým, že materská škola je úzko prepojená s univerzitou. Zameriava sa na predškolské vzdelávanie detí vo veku od troch do šiestich rokov, pričom kladie dôraz na kreativitu, komunikáciu a ekologickú osvetu.

Materská škola je primárne určená pre deti zamestnancov a študentov univerzity. "Materská škola bola založená Ekonomickou univerzitou v Bratislave v rámci rozvojového projektu. Môžeme povedať, že na Ekonomickej univerzite v Bratislave ponúkame otvorením tohto predškolského zariadenia vzdelávanie pre tri generácie študentov - predškolákov, vysokoškolských študentov a študentov Univerzity tretieho veku", uviedol rektor EUBA Ferdinand Daňo.

Ako priblížili, prvých škôlkarov privítali už na začiatku septembra. Momentálne však stále majú dostatok voľných kapacít. Materská škola Ecovčielka je zaradená do siete Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.