Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Konferencia priblíži intergáciu rómskych aj znevýhodnených detí

Ilustračné foto Foto: FOTO TASR/Milan Kapusta

Na odbornom podujatí v Bratislave bude jednou z hlavných prednášajúcich Irene Pateraki z centrálnej kancelárie pre program eTwinning, ktorý je súčasťou európskeho vzdelávacieho programu Erasmus+.

Bratislava 5. októbra (TASR) – Konferencia Professional Development Workshop, ktorá sa v Bratislave začína dnes popoludní, priblíži niektoré aspekty inklúzie detí. Pôjde napríklad o integráciu rómskych žiakov, nadaných či zdravotne znevýhodnených detí. Pre TASR to uviedla Gabriela Podolanová z Národnej služby pre elektronickú spoluprácu škôl zo Žilinskej univerzity v Žiline.

Na odbornom pedagogickom seminári za účasti učiteľov 24 krajín z Európy bude jednou z hlavných prednášajúcich Irene Pateraki z centrálnej kancelárie pre program eTwinning, ktorý je súčasťou európskeho vzdelávacieho programu Erasmus+. Na Slovensku sa centrálna kancelária nachádza na Žilinskej univerzite v Žiline.

"Poskytujeme tu metodickú podporu učiteľom materských, základných a stredných škôl a tiež ponúkame príležitosti na ďalšie vzdelávanie učiteľov v rámci medzinárodnej komunity 500.000 pedagógov. Na Slovensku je v eTwinningu zapojených viac ako 2600 škôl a 8000 učiteľov," priblížila Podolanová.

Bratislavskej medzinárodnej konferencie sa zúčastní vyše 100 účastníkov. Hlavnou témou dnešných prednášok bude inklúzia u detí v rôznych formách vzdelávania. V piatok (6.10.) a v sobotu (7.10.) budú prebiehať tematické workshopy.