Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

Na Ekonomickej univerzite bude študovať 200 zahraničných študentov

Aula Ekonomickej univerzity v Bratislave, ilustračná snímka. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Tí prišli na Slovensko v rámci projektu EÚ Erasmus+ a bilaterálnej spolupráce.

Bratislava 22. septembra (TASR) – Na Ekonomickej univerzite v Bratislave bude v zimnom semestri súčasného akademického roka študovať 200 zahraničných študentov, ktorí prišli na Slovensko v rámci projektu EÚ Erasmus+ a bilaterálnej spolupráce. Informuje o tom univerzita na svojom webe.

Dve stovky študentov pochádzajú 23 krajín sveta. "Medzi najpočetnejšie zastúpenú skupinu patria študenti z Francúzska, Španielska, Talianska a Nemecka. Z mimoeurópskych štátov prišli študenti z Číny či Japonska a v rámci Erasmus+ spolupráce s partnerskými krajinami aj štyria študenti zo Sýrie," uviedla univerzita. V porovnaní s akademickým rokom 2017/18 sa počet študentov v zimnom semestri zvýšil takmer o 25 percent.

"Veľmi nás teší veľký záujem zahraničných študentov o našu univerzitu. Prajem im, aby u nás prežili príjemný semester a naplno využili možnosti, ktoré im ponúkame," uviedol rektor Ekonomickej univerzity v Bratislave Ferdinand Daňo. Doplnil, že pre univerzitu ide o veľkú výzvu a záväzok, aby zdokonaľovali procesy a skvalitňovali úroveň ponúkaných kurzov.

Zimný semester sa na univerzite začal v pondelok 17. septembra, potrvá do 14. decembra, po ňom nasleduje skúškové obdobie. Letný semester sa začína 11. februára 2019.

Univerzita spolupracuje s viac ako 350 partnerskými univerzitami na piatich kontinentoch, ponúka vyše 150 odborných predmetov v cudzích jazykoch a organizuje viaceré zimné a letné školy v spolupráci s univerzitami vo Francúzsku, USA a Mexiku.