Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Minister P. Plavčan ocenil projekt, ktorý upozorňuje na extrémizmus

Na snímke minister školstva, vedy výskumu a športu SR Peter Plavčan. Foto: TASR - Martin Baumann

Mladí hendikepovaní ľudia navštívili v rámci projektu Múzeum bývalého nacistického vyhladzovacieho tábora v poľskom Osvienčime.


Bratislava 28. februára (TASR) – Poukázať na hrozbu vyplývajúcu z ignorovania hrôz holokaustu, ale aj na možné dôsledky rastúceho extrémizmu a radikalizmu je cieľom projektu s názvom Poznaj svoju minulosť a nezabudni. Dnes si z rúk ministra školstva Petra Plavčana prevzali účastníci a autorka projektu, bývalá investigatívna novinárka Monika Ščevovichová, pamätné medaily.

Dnes je už doba, kedy nepomôže márne filozofovanie, ale treba robiť konkrétne projekty,“ uviedol dnes počas stretnutia šéf rezortu školstva. Podľa Plavčana prejavy extrémizmu v spoločnosti silnejú, a preto je potrebné konkrétnymi projektmi urobiť niečo pre to, aby mladí ľudia, ale aj široká verejnosť vedeli, aké dôsledky extrémizmus má. „Práve títo mladí ľudia, ktorí uskutočnili tento projekt, tak poukazujú na negatívne dosahy extrémizmu, veľmi si vážim ich prácu,“ dodal.

Mladí hendikepovaní ľudia navštívili v rámci projektu Múzeum bývalého nacistického vyhladzovacieho tábora v poľskom Osvienčime. V rámci projektu taktiež zorganizovali výstavu fotografií z tejto návštevy či pripravili dokumentárny film. Počas diskusie s ministrom hovorili organizátori projektu aj o možnostiach ďalšej spolupráce zameranej smerom na vzdelávanie žiakov a učiteľov v tejto téme. Ako súčasť projektu sa už teraz plánujú besedy s mladými ľuďmi.