Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Peter Mederly odišiel z postu poradcu ministra školstva

ministerstvo školstva Foto: TASR

O odchode Mederlyho informoval denník Postoj s tým, že minulý rok Mederlyho minister Peter Plavčan vymenoval za šéfa reformného tímu, ktorý má pripraviť novú koncepciu školstva.

Bratislava 25. januára (TASR) - Peter Mederly, ktorý bol poradca ministra školstva, odišiel ešte v októbri minulého roka z tohto postu. TASR to potvrdilo tlačové oddelenie rezortu školstva. O odchode Mederlyho informoval denník Postoj s tým, že minulý rok Mederlyho minister Peter Plavčan vymenoval za šéfa reformného tímu, ktorý má pripraviť novú koncepciu školstva.

"Peter Mederly, ktorý na ministerstve školstva koordinoval prácu externého tímu poradcov, odišiel k 1. októbru 2016 na vlastnú žiadosť. Jeho agendu následne prevzal riaditeľ Inštitútu vzdelávacej politiky Matej Šiškovič," uviedlo pre TASR ministerstvo.

Mederly v rozhovore pre Postoj uviedol, že jeho odchod súvisel aj s vnútornými pomermi na ministerstve. Na otázku, či sú za tým zmeny v odbornom tíme na ministerstve Mederly odpovedal, že to nebude komentovať. "Chápem, že vás to zaujíma, ale naozaj nechcem tieto veci medializovať. Sú to interné veci, ktorých medializácia by zbytočne odvádzala pozornosť od sústredenia sa na problémy v školstve, ktoré treba riešiť," uviedol v rozhovore.