Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Pripomienky k školskej reforme sú prístupné na webe ministerstva

Na snímke minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Peter Plavčan so žiakmi. Foto: TASR Martin Baumann

Rezort zaevidoval priebežne viac ako 2700 podnetov. Pribúdajú aj ďalšie, buď zaslané v rámci pokračujúceho verejného pripomienkovania, alebo námety, ktoré vzišli z diskusií pri okrúhlych stoloch


Bratislava 4. mája (TASR) - Od dnešného dňa si môže odborná, ale aj široká verejnosť prezrieť zoznam všetkých doteraz zaslaných pripomienok k Národnému programu rozvoja výchovy a vzdelávania Učiace sa Slovensko. Zoznam je prístupný na webovej stránke ministerstva ako súčasť podstránky, prostredníctvom ktorej možno materiál ešte stále pripomienkovať. TASR informovalo Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR.

Doteraz rezort zaevidoval viac ako 2700 podnetov. Pribúdajú aj ďalšie návrhy, buď zaslané v rámci pokračujúceho verejného pripomienkovania, alebo námety, ktoré vzišli z diskusií pri okrúhlych stoloch. "Cieľom tohto kroku je sprehľadniť a zjednodušiť konzultačný proces, keďže pripomienkovať materiál možno aj prostredníctvom hlasovania. To znamená, že ak sa občan alebo organizácia či združenie stotožňuje s niektorým z už uvedených podnetov, ktoré sú zverejnené priamo v online formulári, nemusí ho navrhovať ešte raz, ale postačí, ak zaň zahlasuje," vysvetlilo ministerstvo.

Zverejnenie zoznamu pripomienok podľa rezortu školstva predstavuje ďalšie opatrenie, ktorým sa ministerstvo v spolupráci s autormi návrhu snaží zapojiť do verejnej diskusie čo najširší okruh záujemcov a viesť diskusiu otvorene a ústretovo voči všetkým, ktorí majú záujem sa do nej zapojiť. Minulý týždeň bol navyše predĺžený termín konzultačného procesu až do 15. mája.