Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

V septembri by mali nastať organizačné zmeny v rezorte školstva

Na snímke Peter Pellegrini Foto: TASR/Michal Svítok

Po stredajšom (20. 8.) rokovaní vlády to uviedol šéf rezortu školstva Peter Pellegrini.

Bratislava 24. augusta (TASR) - Začiatkom septembra by mali nastať na ministerstve školstva zmeny v organizačnej štruktúre. Zmeny sa majú dotknúť aj podriadených organizácií rezortu. Po stredajšom (20. 8.) rokovaní vlády to uviedol šéf rezortu školstva Peter Pellegrini.

"K 2. septembru by malo na ministerstve školstva dôjsť k zmene organizačnej štruktúry, malo by tam dôjsť samozrejme aj k personálnym výmenám na mnohých kľúčových pozíciách s tým, že zároveň sa započne aj proces reorganizácie našich podriadených organizácií, ktorých je enormné množstvo," uviedol Pellegrini. Ako dodal, u podriadených organizácií bude dochádzať aj k zužovaniu riadiacich pracovníkov či obslužného personálu. "Moja predstava je, aby som mal pár veľkých kľúčových organizácií a nie 16 drobných, ktorá každá má svojho riaditeľa, sekretariáty a obslužné činnosti," zdôraznil minister.

Ako dodal, v prípade podriadených organizácií prebieha v súčasnosti procesný audit. "Bol by som rád, keby minimálne polovica už neexistovala v priebehu budúceho roka," uviedol minister. Akú úsporu tieto opatrenia prinesú nespresnil, nakoľko stále prebiehajú prepočty.

Pellegrini avizoval zmeny vo fungovaní ministerstva hneď po svojom menovaní do funkcie začiatkom júla. Ako vtedy uviedol, do rezortu školstva sa bude usilovať zaviesť taký spôsob riadenia, aký zaviedol na ministerstve financií.