Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

Školskú reformu možno pripomienkovať do 15. mája

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Roman Hanc

Autori všetky doteraz doručené podnety a pripomienky začínajú postupne sumarizovať a vyhodnocovať.

Bratislava 29. apríla (TASR) - Konzultačný proces k Národnému programu rozvoja výchovy a vzdelávania "Učiace sa Slovensko" bude pokračovať do 15. mája. Ministerstvo školstva sa totiž po konzultácii s autormi dokumentu rozhodlo predĺžiť funkčnosť internetového portálu a online formulára, prostredníctvom ktorého je možné podávať k dokumentu pripomienky.

"Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR a autori dokumentu Učiace sa Slovensko zároveň vyzývajú organizácie, s ktorými sa konali aj samostatné stretnutia pri tzv. okrúhlych stoloch, aby všetky pripomienky, ktoré predostreli na stretnutiach, podali aj písomnou formou cez online formulár dostupný na webstránke ministerstva," dodal rezort školstva.

Autori všetky doteraz doručené podnety a pripomienky začínajú postupne sumarizovať a vyhodnocovať. V priebehu najbližších dní budú zverejnené aj v prehľadnom dokumente, ktorý bude dostupný na webstránke ministerstva školstva. Záujemcovia si tak môžu všetky pripomienky študovať pohodlnejšie a jednoduchšie.

Do 27. apríla bolo prostredníctvom online formulára zaslaných 2710 podnetov. "Pri každom jednom je možné za daný podnet zahlasovať. To znamená, že ak sa občan alebo organizácia stotožňuje s niektorým z už uvedených návrhov, nemusí ho formulovať ešte raz, ale stačí, aby zaň zahlasoval. Ak chce teda ktokoľvek podporiť nejaký podnet, nemusí ho znova posielať, stačí, keď mu udelí hlas," dodalo ministerstvo.

Národný program rozvoja výchovy a vzdelávania Učiace sa Slovensko predstavilo ministerstvo školstva 15. marca. Zverejnením na svojej webovej stránke zároveň ponúklo odbornej i širokej verejnosti možnosť vyjadriť sa k jeho jednotlivým návrhom.